GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit wordt steeds vaker als een voorkeursmethode gezien. Vooral wanneer er voldoende manoeuvreerruimte beschikbaar is rondom uw haardstel of kachel, toont deze methode zijn ware potentieel.

Ons team van gespecialiseerde schoorsteenvegers past geavanceerde reinigingstechnologieën en eersteklas borstels toe, ontworpen met het oog op deze binnenste reinigingsaanpak. Wat maakt deze techniek superieur ten opzichte van oudere, meer traditionele benaderingen? Het sleutelwoord hier is: doelmatigheid. Risico’s verbonden aan het klimmen op daken worden volledig buitenspel gezet.

Door zorgvuldige monitoring gedurende het reinigingsproces, garanderen we een grondige en minutieuze schoonmaakbeurt. Als er plotseling een grotere hoeveelheid roet of vuil loskomt, is de schoorsteenveger meteen ter plaatse om in te grijpen, waarbij de netheid van uw woonvertrek behouden blijft.

Na een dergelijke diepe schoonmaak, is uw open haard of kachel weer in topconditie om op een veilige en efficiënte manier te functioneren.

Bent u benieuwd of uw schoorsteen baat heeft bij deze methode? Wij bieden professioneel advies en, indien nodig, uitgebreide inspecties. Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zaandam via 075 201 26 18. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In sommige situaties, zoals bij steile daken of wisselvallig weer, kan het een uitdaging vormen voor schoorsteenvegers om externe reinigingsmethoden te hanteren. Hier springt de binnenuit techniek in de bres.

Maar de positieve aspecten gaan verder dan de veiligheid van de schoorsteenveger alleen. Door consequente zorg voor het interieur van uw schoorsteen vermindert de kans op potentieel gevaarlijke ophopingen, zoals creosoot.

Verder kunnen er onverwachte hindernissen zijn, zoals de aanwezigheid van vogelnesten. Vogels zijn vaak geneigd om de beschutting van schoorstenen te benutten, wat niet alleen de prestaties van uw schoorsteen kan beïnvloeden, maar ook risico’s met zich meebrengt, waaronder blootstelling aan koolmonoxide.

Wilt u uw schoorsteen laten schoonmaken? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zaandam via 075 201 26 18.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Traditionele schoorsteenreinigingsmethoden werden doorgaans uitgevoerd vanaf het dak. Met de huidige technologische vooruitgang en innovatieve gereedschappen is een even grondige reiniging mogelijk vanuit het comfort van de woonkamer.

Deze vooruitstrevende aanpak betekent minder tijd besteed aan opzetten en voorbereiden. Daardoor kan het reinigingsproces directer en in veel gevallen vlotter worden uitgevoerd. Dit resulteert niet alleen in een schonere schoorsteen, maar vaak ook in een kostenbesparend voordeel voor huiseigenaren.

 

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Met gedegen training, ervaring en de juiste tools is het reinigen van een schoorsteen van binnenuit even grondig als het reinigen vanaf het dak. We kunnen met trots zeggen dat ons ervaren team elk project tot in de puntjes afrondt.

We onderkennen het belang van een schone en veilige schoorsteen en streven ernaar dat u na onze service zorgeloos kunt genieten van uw warme haard.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Een vrije toegang tot de schoorsteen is een voorwaarde voor deze methode. Eenmaal bevestigd, zal de schoorsteenveger gespecialiseerde instrumenten hanteren.

Met behulp van modulaire veegstokken, aanpasbaar aan de specifieke behoefte, wordt de gehele schoorsteen grondig gereinigd, van bodem tot top.

Geïnteresseerd? Contacteer ons op 075 201 26 18. Ons toegewijde team bij Schoorsteenreinigingsservice Zaandam staat altijd paraat om u van dienst te zijn!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Zaandam? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zaandam.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zaandam.

Werkwijze Schoorsteenveger Zaandam

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zaandam via 075 201 26 18. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Zaandam op 075 201 26 18.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Zaandam via 075 201 26 18.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zaandam via 075 201 26 18.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Zaandam

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Zaandam heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Zaandam

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Zaandam

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Zaandam nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Zaandam

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Zaandam mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Zaandam

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button